V Prešove vystavuje holandský fotograf Richard Morsman

16.09.2004 Celý región

Kolekciu 50 fotografií predstavuje od 9. septembra na výstave v Šarišskej galérii v Prešove holandský autor Richard Morsman z mesta Oldenzaal. Pôvodným povol...
Kolekciu 50 fotografií predstavuje od 9. septembra na výstave v Šarišskej galérii v Prešove holandský autor Richard Morsman z mesta Oldenzaal. Pôvodným povolaním tvorca dámskej módy intenzívne fotografuje asi 12 rokov a za minulý rok získal cenu prestížneho holandského fotomagazínu Zoom ako autor najlepšej digitálnej fotografie v krajine tulipánov.

Morsmanova prezentácia v Prešove je jeho vôbec prvým samostatným účinkovaním v zahraničí. V meste, kde žije, sa zúčastňuje na práci fotoklubu, jedného z najvplyvnejších v Holandsku.
Aj v Prešove do 10. októbra vystavovaný súbor prác potvrdzuje, že Morsman nemá ústrednú tvorivú tému a hľadá podnety pre svoje fotografie v prírode a v podobách každodenného života. Krásu rodnej krajiny 58-ročný autor zachytáva nielen v jej celistvosti, ale tiež v detailoch rastlín či stromov. \"Veľmi rád fotím obyčajných ľudí, deti i starcov na ulici, \" povedal. Na fotografovaní ho fascinuje možnosť zachytiť práve maličkosti. \"Až ma rozčuľuje, ako si väčšina z nás ich nevšíma, a ak sa vyskytujú navyše v humornej situácii, niet nič lepšieho, \" dodal.
Výstavu pomohol uskutočniť spoločný slovensko-holandský podnik Gemor fashion so sídlom v Prešove.
(jj)
 

Vyberte región